1 Haziran 2014 Pazar

İstanbul'a Yakın Bir Cennet: Kabatepe

Artık yaz geldi hafta sonu bir yerlere kaçmak lazım diyenler bu yazıyı muhakkak okusun. İstanbul’a yakın cennet köşeler adlı serimin ilk yazısına başlıyorum.


Ben geçen yıla kadar hiç bir kamp alanında kalmamıştım. Eşimin çocukluğundan kalan anıları doğrultusunda kendimize hafta sonu kamp yapabileceğimiz ve denize girebileceğimiz yerler bakmaya başladık. Malum özel sektörde çalışanların hepi topu 3 ya da 4 hafta tatilleri olunca hafta sonları daha da bir kıymetli oluyor.
Banim görevim işten erken geldiğim için gidilebilinecek, deniz kenarı kamp alanlarını araştırmak oldu. Bir kaç günlük bir araştırma sonucunda gidilebilecek yerlerin listesini çıkardım. İkimizin listesinin en başında Kabatepe Orman Kampı geliyordu. Aldık çadırımızı, malzemelerimizi (dalmaya gittiğimizde çoğu zaman çadırda kaldığımızdan dolayı malzemelerimiz zaten mevcuttu) aldık ve koyulduk yola.

Tekirdağ çevreyolu üzerinden Edirne- Çanakkale yolunu takip ederek Eceabata ulaşıyorsunuz. Kamp alanı Gökçeada feribotunun hemen sol tarafında yer alıyor. Yol ortalama 4 saat sürüyor ancak kamp alanına vardığınızda buna değdiğini anlıyorsunuz. Kamp alanın arabayla günübirlik giriş ücreti 16 tl, çadır alanının gecelik konaklama ücreti ise 20 tl. Buzdolabı kiralamak isterseniz günlük ücreti 7.5 tl. Eğer erken gidebilirseniz şansınıza buzdolabı kalmış oluyor ve akşam yapacağınız mangalın malzemelerini ve içeceklerinizi bu dolapta saklayabiliyorsunuz. O zaman hafta sonu daha bir keyifli oluyor. Ben yiyecek içecekle uğraşamam diyenler için kamp alanının içinde deniz kenarında küçük bir kafe mevcut ve hemen yanında da market. Orada yiyebilir ve soğuk içeceklerinizi marketten alabilirsiniz ancak alkol satılmıyor. Giderken içeceğinizi götürüp buzdolabı kiralamak daha pratik oluyor.

Kamp alanını bir yana bırakırsak kabatepeyi cennet kılan yanı denizi. Ben yıllardır ege denizinde denize girerim ki ege denizini çok severim. Ayrıca Akdenize’de Karadeniz’de de denize girdim ancak Kabatepe'nin denizi benim bu zaman kadar girdiğim en güzel denizdi. Suyu berrak, dalgasız, ne sıcak ne soğuk.. Özellikle gün batarken insan kendini tam anlamıyla cennette gibi hissediyor. Gün batımında denize girebilir, kumsalda yürüyüş yapabilirsiniz. Son olarak giderken kesinlikle bir örtü götürmeniz şart çünkü burada yapılabilecek en güzel olaylardan biri de gece şarabınızla kumsala inip ışıl şışıl parlayan gökyüzündeki yıldızları izlemek.




















Eğer doğayı seviyorsanız, benim için lüks tatil değil, girdiğim denizin, bulunduğum ortamın doğal güzelliği önemli diyorsanız, kesinlikle bir hafta sonunu Kabatepe orman kampı için ayırmalısınız.


Not: Günübirlik gelenlerin kullandığı alanın çok temiz olduğunu söyleyemeyeceğim ancak kamp alanı fena değildi.

3 yorum:

  1. Yaz aylarında hemen hemen hergünüm orada geçerdi. Günübirlikçiler doğanın tamamen kendilerine ait olduğunu sanıyorlar. 5 metre yakınlarındaki çöpe gitmeyi üşeniyorlar. Bu arada Kabatepe Orman Kampı artık yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Kapandığını çok acı bir şekilde tam yola çıkmak üzereyken öğrendim ancak bir tarafım kabul etmek istemiyor. Değişiklik olur diye bir umut bekliyorum :)

      Sil
  2. Merhabalar.. En son 2014 te yazmışım.. Kabatepe Orman Kampı tekrar açıldı.. İçerisi yenilendi.. Fakat maalesef çadır alanı bu sene değil seneye hizmet vericek.. Fakat 4 km ötede Kum Kamp diye bir otel var .. Oranın yanı başında ufak 2-3 sokağın bulunduğu minik oda tarzı evlerden oluşan yerler var.. Orada çadır kurabilir konaklayabilirsiniz.. Gündüzleri denize girmek için ise yine ya orada yada orman kampını kullanabilirsiniz..

    YanıtlaSil